مشاوره رایگان: 02122110460
تحصیل در نروژ

کشور نروژ در شمال اروپا قرار گرفته است و از لحاظ امکانات رفاهی جزو کشورهای مطرح جهان محسوب می شود و سیستم آموزشی مدرن و قوی دارد. تحصیل در این کشور به دو زبان نروژی و انگلیسی امکان پذیر است که البته آموزش زبان انگلیسی حین تحصیل نیز ممکن است. با وجود طیف گسترده ای از دوره های تحصیلی که همگی از سطح کیفی بالایی برخوردار هستند، به نظر می رسد نهادهای آموزشی نروژ مقصدی ایده آل برای علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور می باشند. از سطوح پایین تا سطح تحصیلات تکمیلی و دکتری فرصت های فراوانی برای دانشجویان مشتاق و پویا وجود دارد. یکی از مزیت های تحصیل در نروژ جو غیر رسمی حاکم بر دانشگاه ها و دانشکده های دانشگاه این کشور است؛ جایی که اساتید به راحتی قابل دسترس هستند و آموزش اغلب در گروه های کوچک صورت می گیرد. دانشگاه های کشور نروژ از رتبه ها و رنکینگ های بسیار خوبی در اروپا بهره مند هستند. متقاضیان تحصیل در نروژ در بسیاری از موارد به سبب فارغ التحصیل شدن از دانشگاه های نروژ به راحتی وارد بازار کار می شوند. اعتبار یک دانشگاه بیش از هر موردی مدیون حضور اساتید بنام و دانشجویان نخبه است.

اخذ ویزای تحصیلی نروژ

کشور نروژ 7 دانشگاه معتبر دولتی، 9 موسسه تخصصی، 22 مجتمع دانشگاهی معتبر و چندین موسسه آموزشی خصوصی دارد. برخی از این دانشگاه ها در سطح بین المللی شناخته شده هستند. سیستم آموزشی نروژ نیز در دنیا معتبر می باشد. دانشجویانی که از دانشگاه های نروژ فارغ التحصیل می شوند یا در حال تحصیل در این دانشگاه ها هستند مدرکی را دریافت می کنند که در تمام کشورهای جهان معتبر است. از آن جایی که دانشگاه های نروژ مورد تایید وزارت علوم بوده و کیفیت بالا و استاندارد های آموزشی آن مورد ارزشیابی قرار گرفته است، دانشجویانی که قصد بازگشت به ایران دارند نیازی به معادل سازی مدرک خود نخواهند داشت. اخذ پذیرش از دانشگاه تضمین کننده ورود شما به آن کشور نیست زیرا صدور اجازه ورود به یک کشور در حوزه اختیارات دانشگاه نیست. افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به نروژ را دارند لازم است حداقل 2 تا 3 ماه پیش از شروع برنامه آموزشی درخواست خود را مبنی بر اخذ ویزای تحصیلی نروژ ارائه دهند. ویزای تحصیلی صادر شده برای دانشجو به مدت تحصیل وی معتبر خواهد بود.

اخذ پذیرش تحصیلی نروژ

نروژ یکی از کشورهای اروپایی می باشد که سطح کیفی آموزشی در این کشور بسیار بالا می باشد و سالانه افرادی زیادی برای حضور در دانشگاه های این کشور و کالج های این کشور درخواست می دهند. موسسات آموزش عالی در نروژ شامل دانشگاه، کالج های دانشگاهی، کالج های دانشگاهی تخصصی و کالج های هنری می باشند که از سوی دولت و یا بخش خصوصی تامین بودجه می شوند. تحصیل در نروژ در دانشگاه های دولتی و خصوصی انجام می شود. در کشور نروژ کالج ها و مراکز آموزش عالی زیر نظر وزارت آموزش و پژوهش فعالیت می کنند که این مراکز آموزشی شامل دانشگاه های جامع، دانشگاه های تخصصی، کالج های دانشگاهی و کالج های هنر می شوند. اخذ پذیرش تحصیلی نروژ از تمامی موسسات آموزش عالی این کشور امکان پذیر است. دانشگاه اسلو قدیمی ترین، بزرگ ترین و پر افتخارترین دانشگاه در نروژ است و به فعالیت خود ادامه می دهد. این دانشگاه در سال 1811 میلادی تاسیس گردید.

تحصیل در نروژ

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به نروژ

شما می توانید جهت پذیرش تحصیلی نروژ و اخذ ویزا با شرکت ویزا پلاس تماس بگیرید و درباره روند درخواست از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید. کارشناسان این مجموعه می توانند به شما در انتخاب بهترین دانشگاه های نروژ و تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کمک نمایند. ویزا پلاس علاوه بر ارائه مشاوره، مدارک شما را بررسی می نماید و ویزای تحصیلی را برای اعزام دانشجو به کشور نروژ دریافت می نماید. ویزا پلاس با داشتن کادری مجرب و سالها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی نروژ، آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شماست. برای این منظور می توانید از طریق شماره های مندرج در پایین سایت با ما تماس بگیرید.

نروژ

نروژ در شمال غربی اروپا در شبه جزیره حوزه اسکاندیناوی واقع شده است و یکی از کشورهای پیشرفته و مدرن در اروپا محسوب می شود. نروژ از کشورهای مرفه و پیشرفته اروپایی است که عضو اتحادیه اروپا و عضو حوزه شنگن نیز می باشد. این کشور در شمال غرب اروپا واقع شده است. نروژ در همسایگی سوئد، فنلاند و روسیه قرار دارد. شهر اسلو پایتخت این کشور محسوب می شود. نروژ در دنیا با مناظر زیبا و آب و هوای سرد شناخته شده است. مردم در این کشور به زبان نروژی صحبت می کنند و جمعیتی حدود 5.3 میلیون نفر در این کشور زندگی می کنند. وجود ذخایر فراوان نفت خام، گاز طبیعی و مواد معدنی، این کشور را در سطح چهارم کسب درآمد در جهان قرار داده است و همین امر سبب شده است که نرخ بیکاری در این کشور نیز کمتر از 4 درصد باشد. نروژ کشوری دموکراتیک است و سطح رفاه بالایی برای مردم فراهم آورده است. نرخ تورم در کشور نروژ 3 درصد اعلام شده است. این کشور یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است.

 

زندگی و کار در نروژ

نروژ یکی از بالاترین استانداردهای کیفیت زندگی در دنیا را داراست که این نکته همیشه برای دانشجویان بین المللی جذاب بوده است. نروژ از جمله ثروتمندترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی و اروپا می باشد. بر اساس شاخص های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی مردم نروژ شادترین مردم جهان هستند و میانگین امید به زندگی در این کشور بالاترین شاخص را در اختیار دارد. از سوی دیگر جمعیت کم نروژ باعث گردیده افراد از امکانات بسیار ایده ال و استانداردهای بسیار بالا در کلیه زمینه های فردی و اجتماعی برخوردار شوند.

یکی از بزرگترین مزایایی که ویزای تحصیلی نروژ به دارنده آن می دهد اجازه کار ضمن تحصیل است. کار دانشجویی در نروژ می تواند روش مناسبی برای تامین بخشی از هزینه های زندگی باشد. دانشجویانی که با ویزای تحصیلی در نروژ تحصیل می کنند می توانند به صورت پاره وقت به کار بپردازند. دانشجویان می توانند پس از ورود به نروژ تا 3 ماه بدون نیاز به مجوز کار به کار بپردازند، اما پس از آن باید به اداره پلیس مراجعه کرده و مجوز کار دریافت کنند. دانشجویان در مقطع کارشناسی می توانند تا سقف 10 ساعت در هفته و در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف 20 ساعت در هفته کار کنند. دانشجویان مقطع دکتری نیز می توانند علاوه بر کار تحقیقاتی تا سقف 30 ساعت در هفته به مشاغل پاره وقت بپردازند. دانشجویان می توانند پس از پایان تحصیلات خود در کشور نروژ به مدت 6 ماه در این کشور بمانند و به جستجوی کار پرداخته و اقامت خود را از تحصیلی به اقامت کاری تبدیل کنند.

 

سیستم آموزشی نروژ

نروژ دارای یک سیستم آموزشی فراگیر و منظم است. با توجه به حمایت های مالی دولت از نظام آموزشی، تحصیل در اغلب مقاطع آموزشی رایگان می باشد. نروژ عضو برنامه بولونیا است که هدف آن ایجاد سیستم آموزشی عالی هماهنگ در اروپا است. در واقع سیستم آموزشی نروژ را می توان به سه دسته اصلی مقطع تحصیلی اولیه، مقطع تحصیلی متوسطه و مقاطع دانشگاهی تقسیم کرد. طول دوره کارشناسی در دانشگاه های نروژ 3 سال می باشد. تعداد واحدهای مورد نیاز آن 180 واحد است که پذیرفته شدگان می بایست این واحد ها را پشت سر گذاشته تا بتوانند مدرک کارشناسی خود را دریافت نمایند. دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه های نروژ بسته به رشته تحصیلی می تواند بین 1 تا 2 سال به طول انجامد. طول دوره دکتری در نروژ معمولا بین 3 تا 5 سال می باشد. مدت زمان تحصیل در نروژ در مقطع پزشکی 6 سال خواهد بود. دانشگاه های نروژ دانشجویان خارجی را برای ترم سپتامبر پذیرش می کنند که باید از پیش نسبت به تاریخ ثبت نام آگاه بود. اگر فرد قصد تحصیل در نروژ را دارد اکثر دانشگاه های این کشور از ژانویه تا فوریه برای ثبت نام باز هستند. برای تحصیل در دانشگاه های نروژ باید مدارک خود را اول دسامبر تا 15 مارس ارسال کنید و در واقع شما برای تحصیل در ترم پاییز سال بعد تا آخر اسفند فرصت دارید مدارک لازم را برای دانشگاه مورد نظر ارسال نمایید.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی نروژ

مراکز تحصیلات عالی در نروژ به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دانشگاه ها:
    این مراکز بر روی دروس تئوری مانند هنر، علوم طبیعی و علوم انسانی متمرکز هستند. دانشگاه ها معمولا دروس حرفه ای مانند حقوق، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و روانشناسی نیز ارائه می دهند اما این رشته ها همگی دارای دپارتمان های مستقل هستند که هیچ ارتباطی با سایرین ندارند.
  • کالج های دانشگاهی:
    این مراکز تنوع درسی گسترده ای در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارند. از جمله این رشته ها می توان به مهندسی، علوم فنی و حرفه ای مانند پرستاری و معلمی اشاره کرد. نحوه نمره دهی در این مراکز مشابه دانشگاه هاست.
  • مراکز خصوصی:
    در این مراکز یک سری رشته های محدود و با ظرفیت پذیرش محدود ارائه می شود. از جمله این رشته ها می توان به مدیریت بازرگانی، بازاریابی و هنرهای زیبا اشاره کرد.

 

رشته های برتر تحصیلی در نروژ

مهندسی برق، مکانیک، صنایع، نفت و گاز و شیلات از رشته های برتر تحصیلی در نروژ هستند. در نروژ بازار کاری خوبی برای فارغ التحصیلان رشته های مهندسی وجود دارد به همین جهت تمامی گرایش های مهندسی در این کشور پرطرفدار هستند. رشته هایی مانند نفت و گاز در دانشگاه های اروپایی بسیار محدود هستند، به همین دلیل کشور نروژ یکی از اولین انتخاب های دانشجویان ایرانی فارغ التحصیل شده در رشته های نفت و گاز و پتروشیمی برای ادامه تحصیل در اروپا است. علوم انسانی، علوم اجتماعی، حقوق، الهیات، ریاضیات و علوم طبیعی، آموزش و پرورش، پزشکی، دندانپزشکی، انرژی، توسعه، مطالعات جنسیتی و فلسفه نروژی از دیگر رشته های پرطرفدار در نروژ هستند.

دانشگاه های برتر نروژ

برخی از دانشگاه های برتر نروژ به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه اسلو در رتبه اول کشور و در رنکینگ جهانی 86 قرار دارد.
  • دانشگاه برگن در رتبه دوم کشور و در رنکینگ 159 دنیا جای دارد.
  • دانشگاه علوم و فناوری نروژ در رتبه سوم کشور و در رنکینگ 202 جهان قرار گرفته است.
  • دانشگاه ترومسو در رنکینگ 481 دنیا جای گرفته است.
  • دانشگاه آگدر در رنکینگ جهانی 1001 قرار دارد.
  • دانشگاه علوم زندگی نروژ رنکینگ 1087 دنیا را به خود اختصاص داده است.
  • دانشگاه استاوانگر در رنکینگ 1209 دنیا جای دارد.
  • کالج علوم کاربردی دانشگاه اسلو و آکرشوس در رنکینگ جهانی 1401 قرار گرفته است.
  • کالج دانشگاه برگن در رنکینگ 163 دنیا قرار دارد.
  • کالج دانشگاه اوستفولد رنکینگ جهانی 1801 را نصیب خود کرده است.

 

پذیرش ویزای تحصیلی نروژ

اولین قدم در جهت پذیرش ویزای تحصیلی نروژ اخذ پذیرش از دانشگاه مد نظر است. دانشجویان برای درخواست پذیرش می توانند چند دانشگاه را انتخاب کنند. تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی و یا نروژی می باشد و شخص معمولا برای اخذ پذیرش باید مدرک زبان آیلتس 6 یا مدرک زبان نروژی در سطح حداقل B1 ارائه دهد. البته در صورتی که شخص مدرک زبان نروژی نداشته باشد می تواند ابتدا یک سال در دوره زبان نروژی شرکت کند و سپس دانشگاه را آغاز نماید. متقاضی تحصیل در نروژ، با توجه به رشته مورد نظر، در برخی از مقاطع تحصیلی باید دارای توانایی های استاندارد دیگر مانند ریاضیات و فیزیک برای رشته های مهندسی باشد. هر رشته تحصیلی دانشگاهی توانایی ها و موارد خاص خود را می طلبد. برای اخذ پذیرش از دانشگاه های نروژ در مقطع کارشناسی، فرد باید حداقل 23 سال سن داشته باشد. همچنین مدرک دیپلم 12 ساله همراه با حداقل یک سال تحصیل در دانشگاه و یا مدرک دیپلم 11 ساله همراه با حداقل 2 سال تحصیل در دانشگاه (فوق دیپلم در رشته مربوطه) داشته باشد. به عبارت دیگر، متقاضیان می بایست حداقل 30 واحد دانشگاهی را در خارج از خاک نروژ پشت سر گذاشته باشند.

در مقطع کارشناسی ارشد برای اینکه فرد شانس بالاتری برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی داشته باشد توصیه می شود در رشته تحصیلی مرتبط با مدرک لیسانس خود تحصیل کند. برخی از رشته ها در دانشگاه های این کشور به زبان نروژی ارائه می شود اما اغلب رشته ها به زبان انگلیسی هستند. برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد شخص باید مدرک آیلتس 6.5 و یا معادل تافل آن را ارائه دهد. در صورتی که رشته تحصیلی به زبان نروژی باشد شخص قبل از ورود به دانشگاه باید یک سال به تحصیل دوره زبان نروژی بپردازد.

تحصیل در مقطع دکتری معمولا به زبان انگلیسی می باشد و اغلب رشته های تحصیلی در دانشگاه های نروژ وجود دارد. برای اخذ پذیرش تحصیلی در این مقطع دانشجویان باید با اساتید دانشگاه های نروژ مکاتبه نمایند و بتوانند نظر یک استاد راهنما را جلب نمایند. شانس دریافت پذیرش در این مقطع بستگی زیادی به رزومه علمی و پژوهشی فرد دارد. معمولا مدرک زبان آیلتس 7 برای این مقطع مورد نیاز است و انتظار می رود که دانشجو در رزومه خود مقاله های علمی و پژوهشی معتبری داشته باشد. اگر دانشجو به همراه استاد خود پروژه های تحقیقاتی انجام دهد می تواند سالانه بین 35 تا 45 هزار یورو حقوق دریافت کند.

متقاضی جهت اثبات تمکن مالی باید مبلغ 10,000 یورو به حساب دانشگاه واریز کند. این مبلغ به عنوان هزینه زندگی دانشجو است که به عنوان امانت نزد دانشگاه می ماند. دانشجو پس از ورود به نروژ و افتتاح حساب می تواند پول را به حساب خود واریز نماید. افرادی که ویزای تحصیلی نروژ را در اختیار دارند می توانند برای همسر و فرزندان خود ویزای همراه دریافت کنند و مقدمات ورود آنان به خاک این کشور را نیز فراهم کنند. دانشجویان بین المللی برای بیان هدف اصلی خود از تحصیل در نروژ ملزم به ارائه برنامه تحصیلی می باشند. اثبات دلایل منطقی جهت تحصیل در نروژ نظیر پیشرفت تحصیلی، ارتقاء سطح علمی از نکات حائز اهمیتی است که شانس اخذ ویزای تحصیلی را افزایش می دهد.

 

هزینه تحصیل در نروژ

خوشبختانه هزینه تحصیل در دانشگاه های نروژ به زبان نروژی در این کشور رایگان است. اغلب موسسات آموزش عالی نروژ تحت مالکیت بخش دولتی هستند و بودجه آنها از بخش دولتی تامین می شود. در حقیقت، دولت نروژ دسترسی به آموزش سطح بالای با کیفیت را یکی از عناصر مهم جامعه نروژ تلقی می کند و منابع وسیعی را به بخش آموزش عالی اختصاص داده است. بنابراین، طبق یک قانون کلی نه دانشجویان نروژی و نه دانشجویان بین المللی نیازی نیست هزینه ای را برای تحصیل در نروژ بپردازند. دانشجویان فقط ملزم به پرداخت هزینه های ثبت نام هستند. این هزینه پرداختی در هر ترم برای عضویت در اتحادیه دانشجویی، دسترسی به خدمات بهداشت و درمانی، مشاوره، امکانات ورزشی، برگزاری امتحانات و صدور کارت دانشجویی می باشد. این مبلغ با توجه به دانشگاه محل تحصیل سالانه بین 630 تا 900 یورو می باشد.

هزینه زندگی در نروژ

دانشجویان برای زندگی در نروژ باید هزینه های زندگی خود را که به صورت عمده شامل اجاره مسکن، خوراک و مواد غذایی، لوازم التحریر، رفت و آمد و قبوض می باشد تامین نمایند. هزینه زندگی در نروژ نسبت به سایر کشورهای اروپایی گرانتر می باشد. برای مثال هزینه زندگی در اسلو ماهانه بین 1200 تا 2000 یورو است، در حالی که هزینه زندگی در شهرهای کوچکتر 800 تا 1000 یورو می باشد. با کارت دانشجویی می توان هزینه های حمل و نقل عمومی را کاهش داد و بلیط موزه ها و گالری های هنری را با تخفیف خریداری کرد.

برخی جزئیات هزینه های زندگی دانشجویی در نروژ شامل موارد ذیل می باشد:

  • هزینه خوابگاه دانشجویی بسته به شهر محل تحصیل بین 315 تا 560 یورو
  • هزینه اقامت در خانه شریکی دانشجویی ماهانه حدود 780 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 923 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 725 یورو
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری ماهانه 130 یورو
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه بین 300 تا 350 یورو
  • هزینه اینترنت ماهانه 34 یورو
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 37 یورو
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 63 یورو
  • هزینه خرید کتاب و وسایل آموزشی بسته به رشته تحصیلی حدود 130 تا 180 یورو

 

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.