مشاوره رایگان: 02122110460
تحصیل در هند

هند یا هندوستان با نام رسمی جمهوری هند کشوری در جنوب شرقی آسیا است. پایتخت این کشور دهلی نو است. هند پس از کشور چین پرجمعیت ترین کشور جهان محسوب می شود. این کشور از لحاظ فرهنگی بسیار غنی است. بی شک هند یکی از برجسته ترین تنوع های فرهنگی را در خود جای داده است. افراد با مذاهب و لهجه های مختلف در سراسر هند پراکنده شده اند. کشور هند بعنوان کشوری سنتی شناخته شده است که دانشجویان زیادی در سطح بین المللی علاقمند به مهاجرت تحصیلی به هند می باشند. هند در بین کشورهای آسیایی یکی از بهترین گزینه های ادامه تحصیل است. یکی از مزایای اصلی اعزام دانشجو به هند هزینه کم برای زندگی و شهریه مناسب دانشگاه های این کشور است. تحصیل در هند این فرصت را برای دانشجو فراهم می کند که از اساتید خوبی بهره مند شود و بتواند ایده های خود را به مرحله اجرا برساند. در هر شهری دانشگاه هایی برای تحصیل در رشته های مورد نظر دانشجویان بین المللی وجود دارد اما سه شهری که اکثر دانشجویان خارجی عمدتا برای تحصیل در هند انتخاب می کنند دهلی، بمبئی و بنگلور می باشند. وجود دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی متعدد، با کیفیت آموزشی بالا و خدمات برتر تحصیلی و همچنین تسهیل اقامت دانشجویان، این کشور را در رده سوم سیستم آموزشی جهان قرار داده است.

اخذ ویزای تحصیلی هند

تعدادی از دانشگاه های هند در بین دانشگاه های برتر دنیا دسته بندی می شوند و دانشجویان زیادی از کشورهای دیگر و حتی از کشورهای اروپایی برای تحصیل وارد این کشور می شوند. کشور هند نیز مانند کشورهای دیگر دارای دانشگاه هایی با سطوح علمی متفاوت است. این کشور با در بر داشتن شبکه گسترده ای از تمام مقاطع تحصیلی از مقطع کارشناسی گرفته تا تحصیلات تکمیلی و بالاتر مقصد خوبی برای ادامه تحصیل است. همچنین در تمامی زمینه ها و حوزه های علوم گوناگون بستر بسیار مناسبی برای دوستداران ادامه تحصیل فراهم نموده است. متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور نیازمند اخذ ویزای تحصیلی هند هستند. از موارد دیگری که متقاضیان تحصیل در کشور هند باید بدانند این است که تنها دانشجویان در مقطع تحصیلی دکتری می توانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اقدام به اخذ ویزای همراه نمایند. اگر شخصی قصد تحصیل در کشور هند در مقطع کارشناسی ارشد و یا در کارشناسی را داشته باشد حتما باید به صورت جداگانه برای اخذ ویزای تحصیلی خانواده خود اقدام نماید و آنها نمی توانند ویزای همراه بگیرند.

اخذ پذیرش تحصیلی هند

دانشگاه های هند به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. هند دارای ترکیبی غنی از موسسات برتر دولتی و خصوصی با شبکه 38000 کالج و 800 دانشگاه است. بخش خصوصی در آموزش عالی هند نیز قوی و به طور پیوسته در حال رشد است. هند دارای 23 دانشگاه برتر است که 9 دانشگاه آن در فهرست 100 دانشگاه برتر جهان هستند که از این میان می توان به دانشگاه دهلی، کلکته، بمبئی و بنارس اشاره نمود. هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی هند بیشتر از دانشگاه های دولتی است اما اخذ پذیرش از دانشگاه های خصوصی راحت تر است. البته امکانات و سطح علمی تمامی دانشگاه های دولتی و خصوصی تقریبا یکسان هستند. اخذ پذیرش تحصیلی هند از دانشگاه های این کشور به مراتب راحت تر از سایر کشورهاست. مدارک صادره از موسسات آموزش عالی در هند از نظر کیفیت با سیستم آموزشی جهان قابل رقابت است. مدارک دانشگاه های هند در اکثر کشورهای دنیا معتبر است و امکان ادامه تحصیل فارغ التحصیلان در دانشگاه های دیگر ممکن است. وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت ایران در مجموع 55 دانشگاه هند را مورد تایید قرار داده است. فارغ التحصیلان این دانشگاه ها در صورت بازگشت به ایران مشکلی از بابت معادل سازی مدرک خود پیدا نخواهند کرد.

تحصیل در هند

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به هند

شما می توانید جهت پذیرش تحصیلی هند و اخذ ویزا با شرکت ویزا پلاس تماس بگیرید و درباره روند درخواست از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید. کارشناسان این مجموعه می توانند به شما در انتخاب بهترین دانشگاه های هند و تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کمک نمایند. ویزا پلاس علاوه بر ارائه مشاوره، مدارک شما را بررسی می نماید و ویزای تحصیلی را برای اعزام دانشجو به کشور هند دریافت می نماید. ویزا پلاس با داشتن کادری مجرب و سال ها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی هند آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شماست. برای این منظور می توانید از طریق شماره های مندرج در پایین سایت با ما تماس بگیرید.

هند

هند با نام رسمی جمهوری هندوستان کشوری در جنوب آسیا است که بخش گسترده ای از شبه قاره هند را شامل می شود. هند از شمال غربی با پاکستان و از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت و از شمال شرقی با برمه و بنگلادش همسایه است. همچنین هند از شرق با خلیج بنگال، از غرب با دریای عمان و از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد. هند هفتمین کشور پهناور جهان است. این کشور جمعیتی حدود 1 میلیارد و 380 میلیون نفر را در خود جای داده است. پایتخت آن دهلی نو می باشد. بمبئی، دهلی، دهلی نو، کلکته، مدرس، بنگلور، حیدرآباد، اگرا، میسور، جی پور، گوا، پونا، بوپال، تریواندروم، سورات و کانپور از شهرهای مهم این کشور پهناور هستند. دو زبان هندی و انگلیسی در قانون اساسی این کشور زبان رسمی اعلام شده اند. در هند صدها زبان و هزاران گویش و لهجه وجود دارد. 22 زبان دیگر در یک یا چند ایالت موقعیت زبان رسمی را دارند. تنوع زبانی در هند شاید از هر کشور دیگری بیشتر باشد. شمار دقیق زبان هایی که در هند به آنها تکلم می شود احتمالا از 1000 بیشتر است. هند دارای چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. این کشور با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از 8 درصد طی سه سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده است. آب و هوای هند دارای تنوع بسیار قابل توجهی است و از کوهستان های همیشه پوشیده از برف هیمالیا تا منطقه گرمسیری در میانه و جنوب، و کویر خشک غرب این کشور را در بر می گیرد. به طور کلی هند سه فصل دارد. هند معجونی از ادیان مختلف و فرقه های مذهبی گوناگون است که اغلب آن ها از هندوئیسم، اسلام و آیین بودایی نشات گرفته اند.

 

زندگی و کار در هند

بر اساس میزان قدرت خرید، اقتصاد هند اکنون چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می آید، هر چند میلیون ها نفر هنور در فقر شدید زندگی می کنند. رشد تولید ناخالص داخلی هند نشان می دهد که قدرت خرید مردم این کشور نیز به نسبت سال های قبل رشد بیش از 5 درصدی داشته است. رشد اقتصادی این کشور آینده درخشانی را برای هند به تصویر می کشد. دولت هند در تلاش برای کاهش میزان فقر و نرخ بیکاری در این کشور است و تا به حال موفقیت های بسیاری در این مسیر کسب کرده است. یکی از مواردی که متقاضیان تحصیل در هند بایستی به آن واقف باشند این است که کشور هند برای دانشجویان مجوز کار حین تحصیل صادر نمی کند. دلیل آن جمعیت انبوه و زیاد این کشور است چرا که بیکاری و اقتصاد این کشور بازار کار چندانی را ایجاد نمی کند. بنابراین تا زمانی که برای افراد قومی و تابع هند بازار کاری نباشد برای دانشجویان بین المللی نیز مجوزی در این خصوص توسط دولت هند صادر نخواهد شد. پس از اتمام تحصیلات فرد متقاضی می تواند با یافتن شغل مورد نظر خود در این کشور و تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کاری هند اقامت کاری این کشور را دریافت کند و پس از آن درخواست اقامت دائم و سپس تابعیت و پاسپورت هند را دهد.

 

سیستم آموزشی هند

اقتصاد و سیستم آموزشی هند در سال های اخیر در حال رشد بوده است. هند در حال حاضر یکی از بزرگترین سیستم های آموزشی در جهان پس از چین و ایالات متحده را دارا می باشد. هند از نظر سیستم آموزشی در رتبه سوم قرار دارد و از این نظر در دنیای علم و دانش جایگاه قابل توجهی دارد. تحصیل در هند در مقطع کارشناسی بسته به رشته و دانشگاه محل تحصیل بین 4 تا 5 سال طول می کشد. دوره کارشناسی ارشد نیز معمولا 2 سال طول می کشد. دوره دکتری در هند یک دوره 3 تا 5 ساله است. دانشجویانی که مشغول به تحصیل در مقطع دکتری در هند هستند وقت خود را صرف ارائه مقالات و پژوهش ها و ایده های علمی می کنند و هیچ کلاس تئوری و آموزشی نخواهند داشت.

تحصیل در رشته پزشکی در هند نیز 6 سال زمان خواهد برد. دوره تخصص پزشکی در هند یک دوره 3 ساله است که با حمایت سازمان نظام پزشکی هندوستان صورت می گیرد. تحصیل در هند برای تخصص دندانپزشکی نیز 3 سال زمان می برد. این رشته نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی راجیو در هند ارائه می شود.

بیشتر دانشگاه های هند خصوصی هستند و فقط از نظر استاندارد آموزشی و محتوای امتحانات زیر نظر دانشگاه های مرکزی فعالیت می کنند. زمان شروع کلاس ها بسته به مدیریت هر دانشگاه فرق دارد. با این حال می توان گفت کلاس ها در فاصله آگوست تا سپتامبر (مرداد تا شهریور) شروع می شوند. ثبت نام در دانشگاه های هند از فوریه (بهمن ماه) هر سال آغاز می شود و تا پایان تابستان ادامه دارد.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی هند

کشور هند در تمام بخش ها و به ویژه آموزش و پرورش به دو سیستم نظارتی دولتی- ملی و ایالتی تقسیم می شود که با وجود قانون اساسی کشور معمولا هر کدام منافع، دیدگاه ها و رویکردهای خود را دارند و در نتیجه سیاست ها و منافع خود را اعمال می کنند. بنابراین سیستم آموزشی و دانشگاه های کشور هند نیز زیر نظر این دو رویکرد متفاوت فعالیت می کنند. دولت های ایالتی عهده دار احداث دانشگاه های ایالتی و كالج ها هستند و همچنین به تامین اعتبارات لازم این مراكز برای گسترش و ابقاء مبادرت می كنند.

در هندوستان دانشگاه ها، انستیتوها و مراكز تحقیقاتی توسط دولت ایالتی اداره می شوند. كشور هند در مجموع از 230 دانشگاه تشکیل شده است. كالج هایی كه وابسته به دانشگاه ها هستند و كالج های كاملا خصوصی از موسسات آموزش عالی هندوستان هستند. در حال حاضر تعداد 226 نهاد همپایه دانشگاه نیز در كشور هندوستان فعالیت دارند.

 

رشته های برتر تحصیلی در هند

اکثر رشته های تحصیلی در هند از کیفیت خوبی برخوردار هستند. موسیقی، سینما، طراحی مد و جواهر، خلبانی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، کلیه تخصص های پزشکی و دندانپزشکی، توریسم، حقوق، کامپیوتر، مهندسی هوافضا، معماری، هنرهای نمایشی، مدیریت کسب و کار، هنر، مهندسی، علوم پزشکی، هوش مصنوعی، اقتصاد، مدیریت، روانشناسی، زبان های خارجی، جامعه شناسی، باستان شناسی، كامپیوتر، الكترونیك، ریاضیات، فیزیك، شیمی و زیست شناسی ازجمله رشته های برتر تحصیلی در هند هستند.

دانشگاه های برتر هند

برخی از دانشگاه های برتر هند به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه دهلی در رتبه اول کشوری و در رنکینگ جهانی 268 قرار دارد.
  • موسسه فناوری کانپور در رتبه دوم کشور و در رنکینگ 270 دنیا جای دارد.
  • موسسه فناوری بمبئی در رتبه سوم کشور و در رنکینگ جهانی 302 قرار گرفته است.
  • موسسه فناوری دهلی توانسته رنکینگ 306 دنیا را کسب کند.
  • موسسه فناوری مادراس در رنکینگ جهانی 509 جای گرفته است.
  • موسسه فناوری خوارگپور رنکینگ جهانی 525 را بدست آورده است.
  • دانشگاه سویترای پلی پنی رنکینگ 605 دنیا را به خود اختصاص داده است.
  • دانشگاه لاولی پروفشنال رنکینگ جهانی 658 را از آن خود کرده است.
  • دانشگاه وی آی تی در رنکینگ جهانی 713 قرار گرفته است.
  • دانشگاه آنا رنکینگ 1137 دنیا را کسب کرده است.

 

پذیرش ویزای تحصیلی هند

متقاضیان تحصیل در دانشگاه های هند ملزم به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مد نظر در رشته تحصیلی مورد علاقه خود هستند. شرایط اخذ پذیرش در هر دانشگاه متفاوت است اما به طور کلی بعضی از شرایط در تمام موسسات یکسان است. برای ورود به دانشگاه های هندوستان به خصوص در دانشگاه های ممتاز شرط معدل وجود دارد و دانشجویان با معدل های بالاتر در اولویت پذیرش قرار دارند. البته در دانشگاه هایی که تقاضا برای آن ها بسیار زیاد است دانشگاه ها شرایط دیگری مانند قبولی در مصاحبه ها و آزمون های ورودی را نیز ملاک قرار می دهند تا دانشجویان با استعداد بتوانند به تحصیل در این دانشگاه ها مشغول شوند. انگیزه نامه یکی از مهمترین مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی در هند است، به همین دلیل متقاضی باید در نوشتن آن حساسیت زیادی به خرج دهد. مدارک تحصیلی تایید شده توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت به صورت ترجمه شده توسط مترجم های رسمی مورد تایید سفارت هندوستان جهت پذیرش ویزای تحصیلی هند ضروری است. علاوه بر این گواهی تمکن مالی که نشان دهنده توانایی فرد در پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو به مدت حداقل یکسال باشد، گواهی عدم سوء پیشینه و ترجمه آن که به تایید وزارت امور خارجه ایران رسیده باشد و همچنین گواهی تایید سلامت از دیگر مدارک مورد نیازی است که متقاضی اخذ ویزای تحصیلی هند بایستی به سفارت این کشور ارائه دهد.

برای این که متقاضیان بتوانند برای تحصیل در مقطع کارشناسی در هند اقدام کنند باید مدرک دیپلم 12 ساله با معدل حداقل 13 داشته باشند. کسانی که دارای معدل بالاتری هستند در اولویت پذیرش تحصیلی هند قرار می گیرند. تمامی رشته ها در مقطع کارشناسی در دانشگاه های هند به زبان انگلیسی ارائه می شوند اما متقاضیان نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی نخواهند داشت و تسلط آنها به این زبان کفایت می کند، اما بهتر است متقاضیان آیلتس حداقل 5 داشته باشند تا شانس خود را در بین سایر متقاضیان افزایش دهند. کسانی که مدرک زبان ندارند باید در دوره های زبان انگلیسی در هند شرکت کنند و نمره قبولی بدست بیاورند تا بتوانند وارد دانشگاه های این کشور شوند. برای تحصیل در برنامه های کارشناسی در صورت لزوم دانشجو بایستی در آزمون JEE شرکت کرده و نمره قبولی بدست آورد. این آزمون مربوط به برنامه های تحصیلی کارشناسی در دانشگاه هایی مانند IITS می باشد. این آزمون در ماه های دسامبر و آوریل هر سال برگزار می شود. روش دیگر دانشگاه ها برای پذیرش دانشجو از طریق برگزاری آزمون SAT و بصورت پذیرش مستقیم دانشجو و بدون واسطه می باشد.

دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در هند در رشته های مختلف را دارند باید دارای مدرک کارشناسی با معدل 14 به بالا باشند. از آن جایی که در هند خبری از آزمون ورودی نیست هر چه متقاضیان رزومه تحصیلی قوی تر و معدل بالاتری داشته باشند شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه های ممتاز خواهند داشت. تمام رشته های تحصیلی این مقطع نیز به زبان انگلیسی ارائه می شوند. عدم نیاز به ارائه مدرک زبان تقاضا برای تحصیل در هند را دو چندان کرده است اما متقاضیانی که مدرک زبان دارند نسبت به بقیه در اولویت هستند.

در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی هند تحصیل در مقطع دکتری به صورت فعالیت های پژوهشی است که با ارائه پایان نامه و دفاع به پایان می رسد. در دانشگاه های این کشور امکان تحصیل از راه دور نیز وجود دارد. متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری در هند باید مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با معدل حداقل 15 داشته باشند. ارائه پروپوزال و داشتن استاد راهنما از لازمه های پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری است. داشتن مدرک آیلتس 6.5 تا 7 جهت اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری ضروری است.

 

هزینه تحصیل در هند

هزینه تحصیل در دانشگاه های هند با توجه به رشته تحصیلی دانشجو و همچنین مقطع تحصیلی وی می تواند بسیار متغیر باشد. شهریه دانشگاه تماما باید قبل از شروع دوره پرداخت شود. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برای رشته های علوم انسانی سالانه بین 600 تا 800 دلار و برای رشته های مهندسی و مدیریت حدود 1000 تا 2500 دلار می باشد. به طور کلی هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در هند سالانه بین 1000 تا 4000 دلار خواهد بود. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در هندوستان برای رشته های علوم انسانی سالانه بین 1000 تا 1500 دلار و برای رشته های مهندسی و مدیریت 2000 تا 4000 دلار می باشد. به طورکلی هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در هندوستان سالیانه از 1500 تا 4500 دلار خواهد بود. هزینه تحصیل در هندوستان در مقطع دکتری در رشته های علوم انسانی سالانه 3000 تا 4000 دلار و برای رشته های مهندسی 5000 تا 6000 دلار می باشد. به طور کلی هزینه تحصیل در مقطع دکتری در هند سالیانه از 4000 تا 5000 دلار می باشد. دوره های دیپلم زبان انگلیسی 6 ماهه می باشد و شهریه ای در حدود 2500 دلار داراست. دوره های آموزش زبان ماهانه نیز وجود دارد که هزینه های کمتری دارند. دوره های پزشکی و رشته های مرتبط با آن به طور معمول گرانتر از سایر رشته ها هستند.

هزینه کل دوره تحصیل در هند در رشته پزشکی 50,000 تا 60,000 دلار، در رشته دندانپزشکی 30,000 تا 40,000 دلار و در رشته داروسازی 25,000 تا 35,000 دلار می باشد. شهریه کل تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در هندوستان به صورت یکجا دریافت می شود و این شهریه بسته به زمان ثبت نام ممکن است متفاوت باشد، ولی برای رشته های داروسازی و دیگر گرایش های پزشکی شهریه به صورت سالیانه اخذ خواهد شد. نکته مهم قابل ذکر در این بحث این است که معمولا کالج های خارج شهر هزینه های کمتری نسبت به کالج های مرکز شهر دریافت می کنند.

هزینه زندگی در هند

هزینه زندگی در دهلی نو و شهرهای بزرگ به مراتب بیشتر از شهرهای کوچک است. هزینه زندگی هر شخص به سبک زندگی و میزان درآمد وی بستگی دارد. هزینه زندگی در هند بسیار مقرون به صرفه تر از برخی کشورهای آسیایی است. متوسط هزینه های زندگی در هند برای هر نفر ماهانه حدود 200 تا 350 دلار است. مراکز خرید، رستوران ها، کافی شاپ ها، اماکن تفریحی و سیستم حمل و نقل از جمله مواردی هستند که با ارائه کارت دانشجویی به دانشجویان تخفیف می دهند.

برخی جزئیات هزینه های زندگی دانشجویی در هند شامل موارد ذیل می باشد:

  • هزینه خوابگاه دانشجویی دولتی ماهانه بین 55 تا 65 دلار
  • هزینه خوابگاه دانشجویی خصوصی ماهانه به طور متوسط بین 100 تا 160 دلار
  • هزینه خانه دانشجویی ماهانه در حدود 130 تا 200 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 148 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 91 دلار
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری ماهانه 31 دلار
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه حدود 52 تا 80 دلار
  • هزینه کتاب و لوازم آموزشی با توجه به رشته تحصیلی ماهانه بین 20 تا 40 دلار
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 8 دلار
  • هزینه اینترنت ماهانه 12 دلار
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 18 دلار

 

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.