مشاوره رایگان: 02122110460
تحصیل در ارمنستان

کشور ارمنستان یکی از کشورهای شوروی سابق است که در نزدیکی دریای خزر و کشور ایران واقع شده است. کشور ارمنستان یکی از کشورهای همسایه ایران با شرایط بسیار عالی برای زندگی است. دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند می توانند به راحتی به ارمنستان سفر کنند. یکی از بهترین راه های مهاجرت به این کشور مهاجرت تحصیلی به ارمنستان است. تمام رشته های دانشگاهی در تمامی مقاطع تحصیلی در کشور ارمنستان از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی در دانشگاه های این کشور پذیرفته می شوند. دانشجویانی که در ارمنستان تحصیل می کنند می توانند از شرایط و امکانات زندگی دانشجویی با هزینه های بسیار کمتر از کشورهای اروپایی بهره مند شوند. هزینه تحصیل و زندگی دانشجویی در ارمنستان بسیار مقرون به صرفه است و شاید به همین دلیل است که دانشجویان خارجی به ویژه ایرانیان تمایل دارند در این کشور تحصیل کنند. در شهرهای مختلف کشور ارمنستان، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مانند برخی کالج ها وجود دارند که رشته های دانشگاهی مختلفی در آن تدریس می شوند. تحصیل در ارمنستان به دو زبان انگلیسی و ارمنی امکان پذیر است.

اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان

کشور ارمنستان دارای تعداد زیادی دانشگاه، کالج و موسسه آموزش عالی است. کیفیت تحصیل در تمامی موسسات آموزشی ارمنستان در سطح استاندارد قرار دارد، به همین دلیل بسیاری از دانشجویان خارجی تمایل دارند در این کشور ادامه تحصیل دهند. تمام رشته های دانشگاهی در این کشور از سطح کیفی قابل قبولی برخوردار هستند. دانشگاه های ارمنستان دارای رنکینگ های جهانی مقبولی هستند. مدارک صادره از دانشگاه های ارمنستان در اکثر کشورهای جهان مورد تایید می باشند. دانشجویانی که در این کشور تحصیل می کنند پس از فارغ التحصیلی می توانند در سایر کشورها مشغول به کار و یا ادامه تحصیل شوند. وزارت علوم و وزارت بهداشت کشور ایران نیز برخی از دانشگاه های ارمنستان را تایید کرده اند. فارغ التحصیلانی که در دانشگاه های مورد تایید ایران تحصیل کرده اند مشکلی از بابت معادل سازی مدرک خود نخواهند داشت. متقاضیان تحصیل در این کشور ملزم به اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان هستند. ویزای تحصیلی ارمنستان منجر به اقامت موقت تحصیلی برای دانشجو می گردد و معمولا در ابتدا بصورت ویزای یکساله صادر شده و پس از آن باید برای تمدید مجدد آن اقدام نمود. در صورتی که متقاضی با ویزای تحصیلی ارمنستان و به صورت دانشجویی وارد این کشور شود این اجازه به وی داده خواهد شد که برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود درخواست ویزای همراه نماید. البته ابتدا متقاضی باید اقامت دانشجویی خود را کسب کند و سپس نسبت به ارائه مدارک هویتی همراهان و اخذ ویزای آنها اقدام نماید.

اخذ پذیرش تحصیلی ارمنستان

دانشگاه های ارمنستان به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. حدود 50 دانشگاه دولتی و خصوصی در ارمنستان وجود دارد. شرایط پذیرش در هر نوع دانشگاه متفاوت است. کیفیت تدریس و سطح علمی اساتید دانشگاه های ارمنستان منطبق با استانداردهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش این کشور است که این موضوع در دانشگاه های دولتی و خصوصی تقریبا یکسان است. در دانشگاه دولتی ایروان در مقطع کارشناسی دروس به زبان ارمنی تدریس می شوند ولی زبان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، ارمنی و انگلیسی خواهد بود. در دانشگاه های خصوصی ارمنستان نیز بسته به نوع دانشگاه ممکن است زبان تدریس انگلیسی، روسی و یا فرانسوی باشد. کیفیت تحصیل، امکانات آموزشی و اعتبار مدارک در هر دو نوع دانشگاه تقریبا یکسان است. اخذ پذیرش تحصیلی ارمنستان از تمامی دانشگاه ها و موسسات آموزشی این کشور امکان پذیر است. رشته ها و گرایش های متفاوتی در دانشگاه های ارمنستان تدریس می شوند. بنابراین هر دانشجو با توجه به سوابق علمی خود می تواند رشته تحصیلی مورد علاقه اش را جهت ادامه تحصیل در ارمنستان انتخاب کند.

تحصیل در ارمنستان

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به ارمنستان

شما می توانید جهت پذیرش تحصیلی ارمنستان و اخذ ویزا با شرکت ویزا پلاس تماس بگیرید و درباره روند درخواست از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید. کارشناسان این مجموعه می توانند به شما در انتخاب بهترین دانشگاه های ارمنستان و تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کمک نمایند. ویزا پلاس علاوه بر ارائه مشاوره، مدارک شما را بررسی می نماید و ویزای تحصیلی را برای اعزام دانشجو به کشور ارمنستان دریافت می نماید. ویزا پلاس با داشتن کادری مجرب و سالها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شماست. برای این منظور می توانید از طریق شماره های مندرج در پایین سایت با ما تماس بگیرید.

ارمنستان

ارمنستان کشوری در جنوب قفقاز و همسایه شمالی ایران و در حقیقت تنها کشور باقیمانده از نقشه سه هزارساله آناتولیا است. این کشور از شمال با گرجستان، از شرق و جنوب شرق با جمهوری آذربایجان، از غرب با ترکیه، از جنوب با ایران و از جنوب غرب با جمهوری خودمختار نخجوان هم مرز است. ارمنستان جمعیتی حدود 2 میلیون و 900 هزار نفر را در خود جای داده است. پایتخت ارمنستان شهر ایروان است. دیلیجان، یرموک و ساخکادزور نیز از شهرهای مهم این کشور هستند. ارمنی تنها زبان رسمی این کشور است و جزو زبان های هندواروپایی محسوب می شود. قدمت این زبان به سال 405 پس از میلاد بر می گردد. دین اکثر ارمنی ها مسیحیت است. ارمنستان اولین کشوری بود که در اوایل قرن چهارم میلادی مسیحیت را به عنوان دین رسمی خود پذیرفت و کلیسای آن کاملا خودمختار و متفاوت با کلیساهای دیگر در دنیاست. آب و هوای این کشور قاره ای است، یعنی تابستان هایی گرم و خشک با درجه حرارتی بین 22 تا 36 درجه سانتیگراد و زمستان هایی سرد و پر برف با دمایی بین منفی 5 تا منفی 10 درجه سانتیگراد دارد. واحد پول رسمی کشور ارمنستان درام می باشد.

 

زندگی و کار در ارمنستان

هزینه فوق العاده پایین زندگی و درصد نزدیک به صفر جرم و جنایت، آب و هوای مناسب، پیشینه غنی فرهنگی و مهمان نوازی خارق العاده ارمنی ها وسوسه هایی قوی برای مهاجرت به ارمنستان هستند. دولت ارمنستان توانسته با توسعه اقتصادی، نرخ بیکاری را کاهش و سطح رفاه و کیفیت زندگی را افزایش دهد.

دانشجویان با کار حین تحصیل می توانند بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی خود را پوشش دهند. افرادی که پس از پذیرفته شدن در دانشگاه قصد دارند به کار دانشجویی مشغول شوند حتما باید از سوی وزارت کار و همچنین اداره مهاجرت مجوز کار دریافت کنند. دانشجویان در طول ترم تحصیلی صرفا مجاز به کار پاره وقت هستند و فقط در زمان تعطیلات دانشگاه و تابستان می توانند به صورت تمام وقت مشغول به کار شوند. دانشجویان در حال تحصیل در ارمنستان در مقطع کارشناسی می توانند حدود 10 ساعت از وقت خود را در طول یک هفته به کار در مشاغل پاره وقت اختصاص دهند. دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد نیز اجازه دارند برای تامین هزینه های زندگی خود در حدود 20 ساعت در هفته به طور پاره وقت کار کنند. دانشجویان مقطع دکتری هم می توانند تا 30 ساعت در هفته مشغول به کار شوند. در صورتی که افراد پس از پایان دوره تحصیلات خود موفق به یافتن کار شوند و با یک کارفرما قرارداد کاری امضا نمایند می توانند ویزای تحصیل خود را به ویزای کار تبدیل کنند. پس از 3 سال اقامت کاری می توان اقامت دائم ارمنستان را دریافت نمود.

 

سیستم آموزشی ارمنستان

نظام آموزشی در کشور ارمنستان در بخش آموزش عالی شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می شود. سیستم آموزشی ارمنستان در اکثر کشورهای جهان مورد قبول واقع شده است و مطابق با استانداردهای آموزشی دنیا پیش می رود. تحصیل در دوره کارشناسی در ارمنستان حدود 4 سال زمان می برد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز حدود 3 سال زمان خواهد برد. تحصیل در دوره دکتری در ارمنستان چیزی در حدود 4 سال طول خواهد کشید. امکان تحصیل به صورت پیوسته تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. کارشناسی ارشد پیوسته در این کشور حدود 6 سال زمان خواهد برد. طول دوره آموزشی زبان ارمنی با نام Zero-course شش ماهه است. دوره دندانپزشکی در این کشور حدود 5 سال طول می کشد و اگر دانشجو بخواهد در یکی از گرایش های این رشته تخصص بگیرد باید 3 سال دیگر نیز به تحصیل مشغول شود.

سال تحصیلی در ارمنستان به طور معمول شامل دو ترم می شود. ترم تحصیلی از سپتامبر معادل اواخر شهریور آغاز و تا ماه مه یعنی اواسط اردیبهشت ادامه می یابد و ترم دیگر در فوریه آغاز می گردد. امتحانات میان ترم در ماه اکتبر (مهر) و مارس (اسفند) و امتحانات پایان ترم در انتهای هر ترم گرفته می شوند.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی ارمنستان

اکنون 26 دانشگاه دولتی که چهار دانشگاه آن بین المللی هستند و 33 دانشگاه خصوصی در جمهوری ارمنستان فعالیت می کنند. آموزش عالی توسط مراکز آموزشی مانند دانشگاه ها، موسسات، آکادمی ها و هنرستان ها ارائه می شود. موسسات آموزش عالی کشور ارمنستان عمدتا تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و علوم قرار دارند.

  • دانشگاه ها
    دانشگاه ها شامل مراکز آموزش عالی برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می شوند. دانشگاه ها زمینه تحصیل در رشته های مختلف علوم طبیعی، علوم انسانی، رشته های فنی مهندسی و پزشکی و همچنین موقعیت هایی برای تحقیقات علمی و عملی را فراهم می کنند.
  • موسسات آموزش عالی
    موسسات آموزش عالی شامل مراکز آموزش برای انجام تخصصی برنامه های آکادمیک و تحقیقات مطالعاتی در زمینه های علمی، اقتصادی و فرهنگی می باشند. این موسسات نهادهای دولتی قانونی مستقل و خصوصی هستند که دارایی اختصاص داده شده را با توجه به ماموریت ها و سیاست هایی که توسط دولت طراحی شده است مدیریت می کنند.
  • آکادمی ها
    آکادمی ها شامل مراکز آموزش عالی برای فعالیت های تحصیلی، علمی، فناوری و فرهنگی می شوند که برنامه های متنوعی برای متخصصین با حیطه های مشخص و فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ارائه می کنند.
  • هنرستان های هنرهای زیبا
    در هنرستان های هنرهای زیبا آموزش متخصصین در زمینه هنر و موسیقی به منظور بالا بردن قابلیت های هنری افراد صورت می پذیرد.

 

رشته های برتر تحصیلی در ارمنستان

اکتشاف زمین شناسی، اکتشاف معدن، معماری، گاز و نفت، فناوری شیمی، پزشکی، مهندسی نفت، مهندسی برق، دندانپزشکی، اتوماسیون فرآیندهای صنعتی، روابط بین المللی اقتصادی، پرستاری، شهرسازی، مهندسی هیدرولوژی، مهندسی شیمی، علوم کشاورزی، صنایع غذایی، دامپروری، دامپزشكی، موسیقی، روانشناسی عملی، تاریخ، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، اقتصاد، سینما، تئاتر، مدیریت ریسک، عملیات های امنیتی، دفاع غیرنظامی و مدیریت از رشته های برتر تحصیلی در ارمنستان هستند.

تخصص های جراحی عمومی، زنان و زایمان، مغز و اعصاب، گوارش، کودکان، بهداشت دهان و دندان، جراحی فک و جراحی لثه نیز از تخصص های پزشکی و دندانپزشکی محبوب در کشور ارمنستان به شمار می روند.

دانشگاه های برتر ارمنستان

برخی از دانشگاه های برتر ارمنستان به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه دولتی ایروان در رتبه اول کشور و در رنکینگ جهانی 3761 قرار دارد.
  • دانشگاه آمریکایی ارمنستان در رتبه دوم کشور و در رنکینگ 4286 دنیا جای دارد.
  • دانشگاه دولتی اقتصاد ارمنستان در رتبه سوم کشوری و در رنکینگ جهانی 6466 جای گرفته است.
  • دانشگاه روسی-ارمنی این کشور توانسته رنکینگ 6617 را در دنیا بدست آورد.
  • دانشگاه علوم پزشکی ایروان در رنکینگ جهانی 6976 قرار گرفته است.
  • دانشگاه دولتی مدرس ارمنستان رنکینگ جهانی 6617 را کسب کرده است.
  • دانشکده زبان و علوم اجتماعی دانشگاه ایوان بروسف رنکینگ 7835 دنیا را به خود اختصاص داده است.
  • دانشگاه دولتی کشاورزی ارمنستان در رنکینگ جهانی 8237 جای دارد.
  • دانشگاه ملی پلی تکنیک ارمنستان رنکینگ 8679 دنیا را از آن خود کرده است.
  • دانشگاه فرانسه در ارمنستان رنکینگ جهانی 9627 را بدست آورده است.

 

پذیرش ویزای تحصیلی ارمنستان

متقاضیان تحصیل در دانشگاه های ارمنستان ابتدا باید از دانشگاه مورد نظر خود در رشته و مقطع تحصیلی مورد علاقه خود پذیرش تحصیلی بگیرند. شرایط پذیرش تحصیلی در ارمنستان در دانشگاه های این کشور متفاوت است. به طور کلی متقاضیان می بایست ترجمه و تایید کلیه مدارک تحصیلی خود، گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی سلامت و آزمایشات لازم HIV و نامه تمکن مالی که نشان دهنده توانایی مالی شخص در پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در ارمنستان به مدت یکسال است را جهت پذیرش ویزای تحصیلی ارمنستان ارائه دهند. به طور کلی در دانشگاه های کشور ارمنستان دروس دانشگاهی به دو زبان ارمنی و انگلیسی تدریس می شوند. در دانشگاه های خصوصی امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد اما در دانشگاه های دولتی در مقطع کارشناسی تحصیل صرفا به زبان ارمنی است. برای تحصیل در ارمنستان در مقطع کارشناسی دانشجویان باید به زبان ارمنی مسلط باشند به همین دلیل اگر در این مقطع پذیرفته شوند و زبان ارمنی را ندانند باید حتما در دوره Zero-course که به منظور تقویت و آموزش مهارت های زبان ارمنی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته شده است شرکت کنند. در پایان دوره گواهی زبان ارمنی به افراد داده می شود. جهت پذیرش در دانشگاه های خصوصی انگلیسی زبان در مقطع کارشناسی ارائه مدرک آیلتس 6 ضروری است. جهت تحصیل در مقطع کارشناسی در ارمنستان معدل دیپلم حتما باید حداقل 14 باشد.

متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ارمنستان باید علاوه بر تهیه ریز نمرات دوره کارشناسی و مدرک تحصیلی مربوطه، معرفی نامه از اساتید، مدارک هویتی، گواهینامه ها و افتخارات، مقام علمی یا گواهی شرکت در المپیاد و همچنین مدرک معتبر زبان انگلیسی شامل تافل یا آیلتس را به دانشگاه ارائه دهند. در صورتی که دانشگاه انتخابی متقاضی برنامه آموزشی اش به زبان انگلیسی باشد مدرک آیلتس 6.5 مورد نیاز خواهد بود.

برای تحصیل در مقطع دکتری در ارمنستان مدارکی نظیر ریز نمرات مقاطع قبلی، مدرک زبان، سوابق علمی، مقالات چاپ شده در مجلات و همایش ها و هر مورد دیگری که در پذیرش دانشجو در دوره دکتری موثر باشد بایستی به دانشگاه مورد نظر ارائه گردند. از الزامات اخذ پذیرش از دانشگاه ها و ویزای تحصیلی ارمنستان در مقطع دکتری ارائه مدرک زبان آیلتس 7 می باشد. متقاضی باید برای پذیرش دکتری در دانشگاه های ارمنستان یک سوپروایزر داشته باشد که با بررسی رزومه وی و مکاتباتی که با او انجام می دهد پروپوزال را تایید کند که در نتیجه متقاضی موفق به اخذ پذیرش خواهد شد.

 

هزینه تحصیل در ارمنستان

هزینه تحصیل در دانشگاه های ارمنستان با توجه به رشته تحصیلی و رنکینگ دانشگاه متفاوت است. هزینه دانشگاه های دولتی معمولا کمتر از دانشگاه های خصوصی است. برای حمایت از دانشجویان در تامین مالی تحصیلات خود برنامه هایی نظیر پرداخت اقساط، کمک به پرداخت شهریه معوقه، وام ها و برنامه های تحصیلی و کار در نظر گرفته شده است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی حدود 1500 تا 3000 دلار در سال می باشد. تحصیل در رشته زبان و ادبیات مناسب ترین رشته تحصیلی در ارمنستان است. هزینه تحصیل در این رشته سالانه حدود 900 تا 1200 دلار است. هزینه تحصیل در رشته های هنری و عملی در ارمنستان حدود 2300 تا 3000 دلار در سال برای مقاطع کارشناسی است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد سالانه بین 2000 تا 4000 دلار است. هزینه تحصیل در مقطع دکتری غیر از رشته های پزشکی سالیانه در حدود 2500 تا 5000 دلار است. هزینه تحصیل در دوره آمادگی پیش از تحصیل در رشته های پزشکی 2000 دلار برای یک سال می باشد. هزینه تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی عمومی سالیانه 5000 دلار است. هزینه تحصیل در رشته داروسازی نیز سالانه 3500 دلار می باشد. ادامه تحصیل در تخصص های رشته های پزشکی و دندانپزشکی سالانه حدود 6000 تا 7000 دلار هزینه در بر خواهد داشت.

هزینه زندگی در ارمنستان

هزینه های زندگی در ارمنستان بسته به سبک زندگی هر شخص و میزان درآمد وی متفاوت می باشد. هزینه زندگی در پایتخت و شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک است. اما به طور میانگین می توان گفت که هزینه زندگی در ارمنستان ماهانه در حدود 400 تا 600 دلار می باشد. دانشجویان می توانند با استفاده از کارت دانشجویی از تخفیفات خدمات درمانی، تفریحگاه ها، آثار دیدنی و جاذبه های گردشگری، رستوران ها، کافه ها، برخی فروشگاه ها و مراکز خرید بهره مند شوند. همچنین دانشجویان با اقامت در خوابگاه های دانشجویی می توانند از هزینه های خود بکاهند.

برخی جزئیات هزینه های زندگی دانشجویی در ارمنستان شامل موارد ذیل می باشد:

  • هزینه خوابگاه دانشجویی ماهانه بین 100 تا 150 دلار
  • هزینه خانه دانشجویی شریکی ماهانه حدود 200 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 321 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 130 دلار
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری 94 دلار
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه 150 دلار
  • هزینه پوشاک ماهانه حدود 60 دلار
  • هزینه خرید کتاب و وسایل آموزشی با توجه به رشته تحصیلی ماهانه بین 40 تا 60 دلار
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 18 دلار
  • هزینه اینترنت ماهانه 14 دلار
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 50 دلار

 

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.